et cetera

Pickles (Ca 5 dl)

300 gram blandede grønsager. Det kan være blomkål, skalotteløg, bønner, peberfrugt og gulerødder. Lad sæsonen bestemme – til en efterårsportion blev f.eks. udover blomkål og gulerødder, også brugt pastinak, perleløg og selleri .

1 ¼ dl hvidvinseddike

120 gram g sukker

¾ spsk. karry

¾ spsk. gurkemeje

1½ spsk. dijonsennep

1½ spsk. sød sennep eller ravigotte sauce

12 gram maizena og lidt vand

salt og peber

Skær grøntsagerne i små stykker på cirka 1×1 cm.

Sæt en gryde med vand over og bring det i kog. Tilsæt salt og kog grønsagerne i 1-2 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Bland eddike, sukker, sennep, karry og gurkemeje i en gryde og varm op – når lagen koger, jævner du den med maizena rørt op med lidt vand. Når lagen er tyk og blank, vender du grøntsagerne i og lader dem simre med i cirka 1 minut.

Til sidst smages til med salt og peber. Tilsæt evt. Atamon, inden du fylder de varme pickles i helt rene sylteglas. Luk straks til.

Disse hjemmelavede pickles, kan bruges til hjemmerørt

Remoulade

4 spsk. pickles

4 spsk. mayonnaise

evt. salt og peber

Hak pickles med en kniv på et spækbræt – bland det med god, helst hjemmerørt mayonnaise i en skål. Man finder selv det blandingsforhold mellem pickles og mayonnaise, som man bedst kan lide.

- og den fedtfattige version – forslaget kommer oprindeligt fra Sister Bonde:

2 dl finthakkede pickles

6 store, meget finthakkede syltede agurker

Blandes med følgende som sammenrøres først

1 dl skyr/fromage frais

1 spsk. mayonnaise

½ -1 spsk. mild karry eller efter smag

1-2 tsk gurkemeje

2 spsk. æbleeddike

1 ½ spsk. sukker

1 kommentar

Èn kommentar indtil videre ↓

Læg en kommentar

Jimmy