et cetera

Syltede valnødder

500 g valnødder (uden skal)

1 fl. rødvin

300 g rørsukker (vigtigt at det er rørsukker – som har en helt anden smag end hvidt, raffineret sukker!)

- kan evt. smagsættes yderligere med et udvalg af eller alle flg. ingredienser:

revet skal og saft af en ubehandlet citron eller appelsin

½ flækket vaniljestang

en lille tørret chili eller 1 tsk knust chili

Valnødderne sættes over i en gryde koldt vand og gives et opkog.

Skylles derefter i rindende koldt vand, til de er helt kolde.

Rødvin og sukker (evt. tilsat nogle af de yderligere “smagssættere”) hældes i en gryde og valnødderne kommes i – det hele koges ind til en sirup.

Hældes på skoldede sylteglas – og kan opbevares i køleskab op til 2 mdr.

Endnu ingen kommentarer

Ingen kommentarer indtil videre ↓

Endnu ingen kommentarer, men din er velkommen.

Læg en kommentar

Jimmy