et cetera

Around the house – the kitchen

onsdag 24. februar 2010 · 13 kommentarer · Corners of my home, Indoors, Snapshots

In the kitchen

In the kitchen  In the kitchen

At køkkenet er huset hjerte, er ihvertfald sandt i vores hjem. Vi er stort set aldrig i andre rum, fra roen falder over os sen eftermiddag og til vi går i seng. Der laves mad, tonsvis af dejlig mad og imens ses fjernsyn – eller rettere film – snakkes, grines, råbes, synges, danses, laves lektier, læses nyheder, bøger og blade – og leves i det hele taget masser af liv i dét køkken. Selv ved gæstebud, skal gæsterne nærmest gennes ind til det store bord i stuen lige ved siden af, hvor vi alle kan sidde ned. Næh nej, de vil da hellere stå i en hyggelig klump herude. Derfor forsøger jeg også til stadighed, at overbevise husbond om, at vi lige så godt kan gøre dyd af nødvendighed og simpelthen lægge køkken og stue sammen.

Det meste grej står på åbne hylder – og ja, det kræver da sit udi ordenssans og rengøring, men som det ses på kogebogsreolen – ikke hysterisk. Det er ellers suverænt min afdeling at holde orden, men hér får jeg altså ikke lov at blive ordensautistisk – og  jeg gør gerne som kokken befaler. Især når “belønningen” er, at jeg stort set aldrig er bøjet over gryderne selv, men bare bliver bænket foran lækkerierne. Desuden har det åbne køkken den sidegevinst, at intet er gemt eller glemt.

In the kitchen  In the kitchen

Når nu vi får ét stort køkken-stue-rum, så forestiller jeg mig: ét mega-langbord i midten med en blanding af stole man både kan slænge sig på, arbejde fra og indtage måltider på – og så selve køkken-arbejdsområdet i den ene ende og en loungedel i den anden …

Om ikke så længe har jeg talt så varmt og så inderligt for idéen, at husbond tror den er helt hans egen – og så gør vi det :-)

13 kommentarer indtil videre ↓

Læg en kommentar

Jimmy