et cetera

Kernegodt

tirsdag 21. maj 2013 · 6 kommentarer · Opslagstavlen, Walk in closet

taske

Jeg elsker kernelæder.

Jeg holder af det, både når det er trendy – og i de perioder hvor det ikke er. Da jeg var ung havde jeg en kæmpestor skuldertaske, tegnebog og langskaftede støvler i materialet. De ting har jeg desværre ikke gemt – og hvordan kunne jeg dog undlade det, tænker jeg tit …

For noget tid siden fik jeg så en ny lækker taske af husbond og har siden selv samlet cases til mine gadgets fra forskellige brands. Det kan man jo godt og alligevel opnå en helhed, når designet er enkelt og materialet det samme. Jeg mangler en pung, men har endnu ikke fundet den rigtige, med den rigtige “indretning” – men man siger jo, at tålmod er jo en dyd – så mon ikke også den dukker op?

iPad_iPhone_cases_kernelaeder

Deteljerne er så lækre og gennemførte, skønt ophavet er forskelligt.

iPad_iPhone_cases_kernelaeder_detaljer

Farveforskellene skyldes lyset – for læderet er fuldstændigt ens …

taske_detalje

Tasken har allerede et årstid på bagen, men det ses ikke – endnu da …

patineret_taske

Jeg har en meget gammelt crossbody-bag, som jeg gav læderfedt engang – og så bliver udtrykket jo et helt andet.

Så smukt som de nye ting arter sig, tror jeg ikke jeg gør det med dem. Den gamle taske bærer nu forresten på et unikt minde: småbitte bidmærker fra splinternye mælketænder, da min datter var helt lille og i et ubemærket øjeblik satte tænderne i mors taske :-)

6 kommentarer indtil videre ↓

 • Henny Stewart

  Jeg har også ejet flere dejlige ting i kernelæder, men Guderne må vide, hvor de er blevet af! Jeg husker nu mere farven som på dit sidste billede, hvorimod jeg synes, at farverne er meget mere lækre på de første billeder.

 • et cetera

  Jamen, vi er vist også nogenlunde samme årgang, Henny – så vi var “med” da kernelæder havde sin storhedstid ;-) M.h.t. farven er jeg jo enig, det lyse virker lettere og er i forhold til nutidens “æstetik” i det hele taget smukkere. Jeg gad nok vide hvorfor der ér den store forskel, måske er det i virkeligheden indfarvet i den nude tone, hvor
  ubehandlet kernelæder får den mørke gyldne, når det patinerer?

 • Henny Stewart

  Det kunne være en teori. Jeg er nemlig ret sikker på, at jeg ikke smurte noget på mit kernelæder. Det der med at pudse og vedligeholde har aldrig været det helt store for mig. ;-)

 • et cetera

  Jo mere jeg tænker over det, jo mere hælder jeg også til teorien, Henny. Jeg kunne nu godt selv, i et svagt øjeblik, have gnedet med læderfedt … men husker faktisk heller ikke det ubehandlede læder lyst ;-)

 • Sidsel

  Kernelæder er smukt. Jeg husker ande-dappe støvler med rågummi, dæleme flotte. Jeg havde også et par fodformet sorte, ankellange, med snøre i siden. Rågummisåler og lammeskindssåler…. Jeg fortryder vildt, at de er smidt ud…….pædagogstøvler, kaldte vi dem:-)

 • et cetera

  Åh ja, andedapperne – sådan nogle har jeg da selvfølgelig også haft, Sidsel :-D

Læg en kommentar

Jimmy