et cetera

Droog Design

søndag 16. august 2009 · 2 kommentarer · Amsterdam, Opslagstavlen

 Droog

Ét af de steder, som jeg holder virkelig meget af at komme i Amsterdam og som altid er indlagt i programmet, er Droog i Staalstraat.

Det er, i mine øjne, det ypperste og mest nytænkende indenfor hollandsk design (og hollænderne er bestemt hélt fremme i skoene på dét område) og alligevel med en meget jordbundet og no-nonsense tilgang.

Droog-5

Droog Design eksempler

Tree-trunch Bench

Det er ikke fordi jeg selv ejer meget design derfra. 

Faktisk er det eneste jeg har, dråberne som ses på vinduet, på det øverste billede. 

Det er nu udelukkende et økonomisk spørgsmål.

Havde jeg råd, havde jeg meget mere …

Droog-3

F.eks. er jeg ret vild med “Tree-trunch bench”, men den koster 11.000 Euro – og det er nok lige i overkanten for en havebænk her på matriklen.

Droog-1

Foruden den inspirerende tur rundt i udstillingen, er der også mulighed for et stille zen-moment, i stedets gårdhave. Dejligt, dér lige midt i byens, ellers pulserende, centrum.

Da vi besøgte Droog, for en god uges tid siden, var der optagelser til en amerikansk tv-kanal, bl.a. i form af interviews med nogle af de tilknyttede designere.

Husbond og jeg listede stille rundt og forsøgte, at undgå at “forstyrre”, som de nordjyder vi ér. Desuden var jeg opslugt af såvel udstilling, som egen fotografering.

Børnene gik rundt for sig selv – og jeg gik ud fra, at det samme var tilfældet for dem.

– men man skal passe på med at vende ryggen til, for alt kan ske i Amsterdam …

Pludselig blev jeg nemlig prikket på skulderen af én de amerikanske producere.

Hun havde åbenbart synes, at vores unger var meget trendy og Amsterdamtypiske (?) “kids” og havde desuden fundet ud af, at Ældste besidder flydende engelske talegaver – så om “the Mom” ville give sin tilladelse til, at de optagelser de lige havde lavet med dem, ville blive broadcastet til 45 millioner hjem i USA, Canada og Australien?

og, øh ja, det ville “the Mom” da godt …

Trendy Kids

2 kommentarer indtil videre ↓

  • Sister Bonde

    Hold da fest – er det noget “vi andre” kommer til at se – også? F.eks på youtube, du må endelig “sige” til.

    Den bænk kan husbond lave i søvne ;-)

  • et cetera

    Sister, tro det eller ej – jeg har fået forlagt/mistet dén seddel jeg fik med link til indslaget på nettet m.m. Bad Mom! Ja, det er selvfølgelig nok ikke så svært at anbringe et par gamle ryglæn på en træstamme – men den originale idé, dén betales jo altså også for … ;-)

Læg en kommentar

Jimmy